pijl

Gloednieuw; een virtuele PE-marathon

We naderen het einde van een in vele opzichten bijzonder jaar. Een jaar waarin een virus dat de naam Covid-19 de hele wereld in haar greep had. Door de snelle reproductie en de voor een deel van de besmette mensen heftige ziektebeelden werden overheden gedwongen maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Reizen werd beperkt, contact werd afstand houden, thuiswerken werd de norm. En hoewel we als mens zijn gebouwd op contact laat deze periode ook zien wat de belofte van digitale technologie is. Ik droom vast van een hybride toekomst waarbij ik niet voor alle afspraken automatisch de auto in stap. Dat ik virtueel afstem waar dat kan en dat ik tegelijk, omdat ik het echt wil of omdat het waarde toevoegt, ga voor het fysieke ontmoeten.

Rare tijd voor PLUC! en Next Level Academy maakt creatief

We kunnen ook stellen dat de afgelopen periode ook voor ons als opleider en organisator van (incompany) evenementen en congressen een rare periode was. Ik schreef al vaker over onze reis en zoektocht naar het bieden van goede online ervaringen in plaats van fysieke bijeenkomsten. Ik durf te stellen dat we inmiddels de formule wel hebben gevonden. En natuurlijk is fysiek in veel gevallen een premium, maar met een goed design is online een fantastische manier om compact kennis over te brengen en te inspireren. Zonder reistijd, maar wel met live de expert die ook virtueel de juiste snaar weet te raken. In maart zagen we het ene na het andere event uit de agenda verdwijnen, inmiddels weten de organisaties die wij klant mogen noemen ons meer dan ooit te vinden, hebben we in vrijwel alle platformen virtuele live trainingen verzorgd, bouwen we boeiende online leermodules, hebben we een platform voor online reflectie en micro-leren live gebracht en hebben we Finance on a Mission als congres succesvol virtueel uitgevoerd. Kortom, denken vanuit een intrinsieke focus op wat nog wel kan maakt creatief!

Nog één nieuw idee voor we 2021 in gaan…

En zo ontstond begin vorige week nog een nieuw idee in een brainstorm die we hadden. Wij begrepen van een aantal mensen dat het ze dit jaar nog niet was gelukt om op een goede manier en met mooie trainingen te voldoen aan de PE eisen. Dat klopt natuurlijk, want fysieke trainingen zijn maar mondjesmaat voorhanden en virtuele trainingen zijn vaak niet echt ontworpen voor een virtuele setting. Laat staan het volgen van E-learnings. Die zijn soms goed hoor, maar ik moet er persoonlijk niet aan denken dat ik daarmee 10 of 20 PE-uren zou moeten invullen. En dat bracht ons op het idee een virtuele PE-marathon te organiseren in de laatste weken voor de Kerst. 14 onderwerpen, 2 virtuele workshops van 2 * 50 minuten per dag. “Hop on, hop off” met een ticket van 6, 10 of 20 PE-uren, topsprekers, een mix van onderwerpen, de essentie van zo’n onderwerp, voor elk wat wils dus!

Van idee naar realiteit in een week

En zo gingen we na de brainstorm uit elkaar. Een idee om aan te werken, ieder haar of zijn aandachtspunt. Ik ben trots op het feit dat we als team in staat zijn gebleken om in enkele dagen een programma in de lucht te brengen. We hebben de onderwerpen gezocht, de sprekers benaderd en ingepland, de logistiek op de website georganiseerd en alle onderwerpen inhoudelijk afgestemd. Het resultaat mag er zijn, in de laatste twee weken voor de Kerstvakantie staan we klaar voor jullie om met een knaller het jaar uit te gaan. Er wachten 14 compacte virtuele workshops op je waarbij je zelf een mooie mix samen kunt stellen van “finance”, “technologie” en “soft” skills. We staan samen met de sprekers te trappelen om je te ontvangen in onze virtuele PE-marathon!

Meer weten en inschrijven? Dat kan hier.