PLUC! incompany
ontwikkeloplossingen

De incompany belofte van PLUC!: de extra stap in maatwerk

pijl

PLUC! ontwerpt al jaren incompany programma’s en trainingen. Sterker nog, PLUC! blinkt uit in het ontwikkelen van dergelijke programma’s. Waar dat in zit? PLUC! heeft een ongeëvenaard strak proces van programma ontwerp en voorbereiding van incompany bijeenkomsten. Daarbij zet PLUC! net die extra stap die nodig is om te spreken van écht maatwerk. Meer dan een bedrijfslogo op de sheets van de spreker dus!

Of het nu gaat om een individuele trainingen en congressen, een jaarprogramma, of een complete Finance Academy, de aanpak van PLUC! boekt resultaten.

—–

Bij incompany trainingen maakt PLUC! onderscheid tussen individuele trainingen en congressen, jaarprogramma’s en Finance Academies. De manier van werken is vergelijkbaar in al onze trajecten, maar bij jaarprogramma’s en Finance Academies kunnen we extra samenhang in de onderwerpen krijgen en de Finance Professionals van de organisatie gerichter ontwikkelen. Dan zijn we in staat verschillende trainingsprikkels aan elkaar te koppelen zodat een samenhangend programma ontstaat. Bovendien beschikken we over online tools om te starten vanuit een Self-Assessment en om continue trainingsprikkels te blijven geven. Helemaal in lijn met de 70-20-10 filosofie op leren.

Ons traject werkt op de volgende manier:

Stap 1: Bespreken van de organisatiedoelstellingen

Al onze voorbereidingen beginnen bij de doelen die een organisatie heeft. Wat is de stip op de horizon? Welke strategische richting heeft de organisatie? Deze strategische richting geeft immers ook richting aan de eisen die worden gesteld aan de finance functie van een organisatie.

Stap 2: Het bepalen van de huidige positie van de finance functie

Een volgende belangrijke vraag is hoe de finance functie er op dit moment uit ziet. Is dat in lijn met de verwachtingen die de organisatie heeft van de finance functie, vooral wanneer je het afzet tegen de strategische ambitie? Of is er sprake van een gewenste ontwikkeling om de finance functie op snelheid te krijgen zodat de strategische ambitie kan worden gerealiseerd. Dit kan door een quick scan op organisatieniveau, of op een individueel niveau aan de hand van een intuïtief online platform dat een uitgebreid self-assessment mogelijk maakt.

Stap 3: Het bepalen van het ontwikkeldoel voor de finance functie

Wanneer we de doelstellingen van de organisatie hebben vergeleken met de huidige positie van de finance functie hebben we een beeld bij de mogelijke ontwikkeldoelstelling. In onderlinge afstemming wordt dat doel bepaald en worden trainingen in lijn gebracht met het ontwikkeldoel. Ook deze stap kan zowel op organisatieniveau als op individueel niveau worden gedaan.

Stap 4: Het afstemmen van de inhoud van de training

Ook in het afstemmen van de inhoud van de trainingen levert PLUC! onderscheidende waarde wanneer het aankomt op maatwerk. Wij werken voor elke training met een zogenaamde “sessie sponsor” uit de organisatie waar we mee sparren over de gewenste inhoud. In een gesprek tussen de sessie sponsor, de spreker en PLUC! bespreken we de praktijk van de organisatie waar we zijn. Zo krijgen we het perfecte gevoel van de inhoud en leerdoelen van de training. Deze extra stap geeft de spreker bovendien de juiste match op de praktijk van de organisatie waar de training is.

Stap 5: Uitvoering van de bijeenkomst

De spreker geeft de training. In die bijeenkomst is door de degelijke voorbereiding de inhoud uiteraard uitstekend afgestemd op de praktijk van de organisatie. PLUC! werkt samen met de beste sprekers in de markt. Dat is onze garantie voor een goede training. Onze sprekers hebben een sterke verankering met de praktijk. Naast de spreker is, afhankelijk van de setting, ook iemand van PLUC! aanwezig. De begeleider vanuit PLUC! is in dat geval verantwoordelijk voor het voeren van de regie op de training en bij te sturen waar nodig.

Stap 6: Evaluatie van de resultaten

Wanneer de training is afgerond wordt de training geëvalueerd. Dat doen we uiteraard vanuit een online omgeving. De uitkomst van de evaluatie wordt gedeeld met de opdrachtgever. De concrete lessen staan benoemd in de evaluatie. Overigens heeft PLUC! als doelstelling dat elke training minimaal op het niveau 8 evalueert. Dat streven zorgt al jaren voor evaluaties die ver boven de 8 gemiddeld liggen (al jaren een 8,6 gemiddeld!).

Indien gewenst: ‘state of the art’ online ondersteuning

Vergeet online training, omarm online reflectie! PLUC! beschikt over een online omgeving die elke trainingsimpuls verankert in de organisatie. Wellicht herken je het volgende: je hebt een fantastische training gehad en jezelf beloofd aan de slag te gaan met de belangrijkste inzichten die je hebt gekregen. Je komt weer op je werk, waar de waan van de dag het over neemt. Je valt weer terug in je oude patronen en gedrag, het geleerde zakt weg. Onze online omgeving (InvolveMe) zorgt ervoor dat je in de praktijk aan de slag gaat met nieuwe inzichten. InvolveMe werkt met reflectie momenten (challenges) die je terug halen naar de essentie van de training. Online, periodiek, persoonlijk en leuk. Zo houden we de trainingsinspanning levend.

Nieuwsgierig naar onze aanpak? Plan een vrijblijvend gesprek in. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te verkennen.

—–

PLUC! gaat echt een stap verder in maatwerk!

—-