pijl

Sprekers Continuïteitsweken

Spreker: Jan Adriaanse (Turn around management: Sterker uit de COVID crisis)

Prof. dr. Jan Adriaanse is als hoogleraar turnaround management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, onderdeel van de Universiteit Leiden. Hij is daarnaast partner bij BFI, een corporate finance bureau in Amsterdam gespecialiseerd in oorzakenonderzoeken, bedrijfswaarderingen in geschillen en turnaround advisering. Jan heeft ruim twintig jaar ervaring als adviseur, onderzoeker en spreker op het gebied van zwaar weer ondernemen.

Spreker: Jean Gieskens (Financiële analyse in tijden van crisis)

Jean Gieskens studeerde accountancy en vervolgens bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast is hij als hoofddocent verbonden aan de VVCM leergangen. Met enige regelmaat treedt Jean op als spreker op congressen, seminars en workshops.

Spreker: Hinrich Slobbe (Business Model Canvas: de basis voor effectieve business control)

Hinrich Slobbe studeerde bedrijfseconomie aan het HEAO, gevolgd door een doctoraal Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij heeft als freelance consultant Financieel Management, Human Resource Accounting en Debiteurenbeheer gewerkt voor diverse grote nationale en internationale organisaties. Daarnaast doceert Hinrich sinds 1984 aan diverse hogescholen, Business schools en Universiteiten over de vakgebieden Financieel Management, Human Resource Accounting, Strategie en Werkkapitaal.

Spreker: Jaap van der Meer (Actualiteiten faillissementswetgeving)

Founding Father van Turnaround Advocaten en door de wol geverfde curator en faillissementsadvocaat. Sinds de inwerkingtreding van de WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord) ook beschikbaar als herstructureringsdeskundige. Wilde na een jarenlange carrière in de multidisciplinaire advocatuur graag meer focus in zijn vakgebied en meer plezier in het werk. En zo werd Turnaround Advocaten samen met een paar gelijkgestemde collega’s gestart in 2009. Een kantoor dat zich richt op de ondernemings- en faillissementspraktijk
Naast zijn werkzaamheden als curator in faillissementen treedt Jaap met regelmaat op als advocaat van bedrijven/concerns in moeilijkheden bij het herstructureren/reorganiseren van (onderdelen van) die concerns. Ook treedt hij regelmatig op als advocaat van bestuurders tegen curatoren en/of crediteuren bij grote bestuurdersaansprakelijkheids- zaken. Jaap is vaste docent Verrekening voor de CPO Opleiding Insolventierecht voor curatoren aan de KUN.

Spreker: Vijay Gangadin (Risk Management in de context van continuïteit)

Dr. Vijay Gangadin MBA is een inspirerende en charismatisch thought leader en spreker op het gebied van strategische besluitvormingsprocessen en risicomanagement. Hij maakt complexe zaken simpel en ‘ontstapeld’ complexiteit op een wijze dat het proportioneel bij een organisatie past. In zijn workshops geeft hij snel en scherp inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en hoe dit écht in de praktijk van waarde kan zijn.

Spreker: Ezra Windhorst (Trends in cyber security)

Ezra Windhorst is oprichter van het cyber security bedrijf Surelock. Als spreker enthousiasmeert Ezra jaarlijks duizenden werknemers van allerlei soorten bedrijven, klein en groot en uit vrijwel iedere denkbare branche. De rode draad van de presentaties is het geven van een uniek inkijkje in de motieven, werkwijze en trucs van cybercriminelen anno 2021. Het perspectief van de aanvaller overbrengen zodat je het nut en de noodzaak van de verdediging in zult zien.

Spreker: Merlijn Gillissen (Scenario planning)

Merlijn Gillissen (1971) heeft econometrie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1993 heeft hij een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker gewerkt bij o.a. de Vrije Universiteit en het Centraal Planbureau, waar hij onderzoek heeft gedaan naar beslissingsmodellen en scenariodenken. Hij traint en inspireert finance teams en individuen in binnen- en buitenland. Door zijn inhoudelijke kennis, bedrijfspraktijkervaring en vakdocentschap weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent resultaatmanagement brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor.
Merlijn is eigenaar van Decido, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in resultaatgericht management en strategie implementatie. Merlijn heeft de afgelopen 15 jaar veel procespptimalisatie en strategie trajecten met succes afgerond, bij zowel profit als not-for-profit instellingen. Merlijn is tevens auteur van o.a. het boek “Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk” en tientallen artikelen op het gebied van managementinformatie en besturing.

Spreker: Anne Wagenmans (Sustainable strategy en de rol van Finance)

Anne Wagenmans heeft een doctoraal in Bedrijfseconomie (Universiteit van Tilburg) en een postgraduate in Sustainability (University of Cambridge). Ze heeft ruim 18 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven bij FMO, AEGON en Exxon Mobil. Als eigenaar van het bedrijf SUSC helpt ze bedrijven met het versnellen van verduurzaming. Voor sustainability strategie, leiderschap en training gebruikt ze het Cambridge Impact Leadership model. Sinds 2019 werkt ze naast SUSC voor de University of Cambridge voor de Sustainability Courses, waaronder Sustainable Finance.