pijl

Sprekers Finance on a Mission 2020

Sprekers 22 oktober ‘De impact van COVID-19 op de Finance Transformatie’

Wouter Rom Colthoff
Associate Partner SparkOptimus

Wouter heeft een Master Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, waarna hij zijn carrière begon bij Stork. Wouter heeft ervaring opgedaan met de ontwikkeling en uitrol van wereldwijde samenwerkingsplatforms en commerciële trainings- en veranderingsprogramma’s in de regio’s Europa, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika. Gedurende zijn carrière heeft hij de acceptatie van technologie in verkoop- en operationele teams gestimuleerd door gebruik te maken van de nieuwste tools voor samenwerking en gegevensanalyse.

Frank Verbeeten
Professor of Accounting UvA

Frank Verbeeten is professor of accounting aan Utrecht University School of Economics, en is als associate professor management accounting & control verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij treasurer geweest van de stichting UCAB, een stichting die zich richt op de ontwikkeling van goedkope medicijnen (‘biosimilars’) voor de 3e wereld. In 2016 is hij tevens benoemd tot hoogleraar Management Control aan de Vrije Universiteit, waar hij betrokken is bij het Amsterdam Research Center in Accounting en de Registercontrollers (RC/EMFC) opleiding. In die rol is hij verantwoordelijk geweest voor de opzet en ontwikkeling van een International Executive MBA voor financials. Eerder was hij onder meer als universitair hoofddocent aan de UvA verbonden, en als senior manager aan Deloitte

Wouter staat op 22 oktober gepland voor de eerste pre-sessie samen met Frank Verbeeten. Wouter en Frank gaan in op de impact van COVID-19 op de Finance Transformatie. Frank gaat in op de resultaten op dit aspect van recent onderzoek, waaronder ons eigen onderzoek. Wouter kijkt vooral naar wat zij in de praktijk zien gebeuren bij organisaties.

Spreker 27 oktober ‘Voorbereiden op het post COVID-19 tijdperk’

Han Mesters
Sector Banker Zakelijke Dienstverlening ABN AMRO Bank

Han Mesters is sector banker Zakelijke Dienstverlening. Deze sector is heel divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven. Han is al meer dan 17 jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben. In mei 2000 begon Han als analist voor de sector Business Services bij ABN AMRO Asset Management. Medio 2007 startte hij in zijn huidige functie. Han geeft regelmatig presentaties over trends in de sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapporten geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is. Han is bedrijfskundige en economisch historicus.

Han heeft een brede visie op de ontwikkelingen in de markt. Vanuit die brede visie neemt hij ons mee in de belangrijkste ontwikkelingen die hij ziet. Zo helpt hij je de huidige impact bepalen en jezelf en de organisatie voorbereiden op het post COVID-19 tijdperk.

Sprekers & talkshowgasten 29 oktober ‘Finance on a Mission’

Salvatore Cantale (Keynote speaker)
Professor of Finance IMD

Salvatore Cantale, talking about "A new approach to financ… | Flickr

Salvatore is Professor of Finance bij IMD. Zijn belangrijkste onderzoek richt zich op waardecreatie, waardering en in de manier waarop organisaties hun financiering organiseren. Daarnaast is hij bezig met de relatie tussen Finance en leiderschap en in de leiderschapsrol van Finance in de organisatie. Salvatore publiceert regelmatig en heeft een praktische insteek waarbij hij snel tot de kern van mogelijke oplossingen voor Finance gerelateerde issues komt.

Salvatore verzorgt de eerste keynote op het hoofdevent van Finance on a Mission dit jaar. Hij neemt je mee in de ontwikkelingen die hij ziet in de digitalisering van Finance en voorziet je van concrete handvatten om een digitale toekomst te omarmen.

Gavin van Boekel (Talkshow)
CFO Benelux, DACH, Nordics en Italië Unilever

Gavin heeft een brede carrière in diverse Finance rollen bij Unilever achter de rug. In die rollen heeft hij vrijwel alle aspecten van Unilever gezien. Momenteel is hij CFO Benelux, DACH, Nordics en Italië. Gavin kenmerkt zich door een scherpe kijk op Finance en de rol die Finance heeft in het ondersteunen van de business. Hij zit altijd bovenop de ontwikkelingen en vertaalt die op een praktische manier door naar zijn werk. Gavin schuift aan bij de talkshow in het hoofdprogramma op 29 oktober.

Ewout Brouwers (Talkshow)
Finance Lead Picnic

Ewout Brouwers is sinds 2019 Finance Lead bij Picnic. Picnic is een online supermarkt die al je boodschappen gratis thuisbezorgt. In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er zo’n 800 autootjes rond in meer dan 70 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Daarvoor heeft hij gewerkt bij KPMG. Begonnen als trainee en zichzelf opgewerkt tot Associate Director – Private Equity. Hij heeft een Executive Master Accounting bij de UvA behaald en een Master Accounting and Finance bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Dorien Kampherbeek (Talkshow)
CFO Leen Bakker

Dorien is een ervaren en gelouterde Finance Professional met gevoel voor de business en brede management ervaring in zowel financiële als niet financiële rollen. Dorien heeft in haar carrière gewerkt voor organisaties als V&D, Ahold, Landal GreenParks en Leen Bakker. Bij Leen Bakker is zij CFO. Dorien is uitgesproken en analytisch. Zij is tafelgast in de talkshow als onderdeel van het programma op 29 oktober.

Bas van Werven (Talkshow, gespreksleider)
Anchorman BNR Nieuwsradio


Bas van Werven begon na zijn afstuderen als jurist aan een carrière in het intellectueel eigendomsrecht. Gedurende 7 jaar was hij werkzaam als bedrijfsjurist/licentiemakelaar. Bas was tot 1 september 2010 de vaste stem achter het ochtendspitsprogramma On the Move op BNR Nieuwsradio. Bas werd in 2007 en 2009 met twee andere radiomakers genomineerd als beste presentator tijdens de jaarlijkse Marconi Awards en won in 2008 jaar de Marconi Award voor het Beste Radioprogramma. Van 1 september 2010 tot september 2016 was Bas het gezicht van de TROS actualiteitenrubriek EenVandaag, was hij te horen op Radio 1 en presenteerde hij de programmas TROS In Bedrijf en, samen Carlo Brantsen, de TROS Autoshow. Sinds begin september 2016 is Bas het geluid van de vroege ochtend op BNR Nieuwsradio. Hij presenteert het programma De Ochtendspits.

Bas gaat in gesprek met Dorien, Gavin en Ewout over de voortgang van de Finance Transformatie. Drie verhalen en drie zienswijzen op de Finance Transformatie bij elkaar gebracht op zoek naar die concrete tips waar jij mee vooruit komt dus. De kijk van deze drie Finance Professionals helpen jou in het vinden van de juiste aanpak voor de digitale transformatie in je eigen organisatie.

Alexander van Holk (keynote speaker)
Executive Director, Morgan Stanley

Alexander is Executive Director bij Morgan Stanley, waar hij inmiddels bijna 12 jaar werkt. Dat hij op die positie zit is onder andere te danken een zijn mentale veerkracht. Want het leven van Alexander werd volledig op zijn kop gezet toen hij op zijn 16e na een auto ongeluk te horen kreeg dat hij nooit meer zou lopen. Hij liet zich door dit nieuws echter niet uit het veld slaan, verlegde zijn doelen en ging daar vol voor. Tijdens Finance on a Mission vertelt Alexander zijn inspirerende verhaal en laat hij zien hoe hij omgaat met verandering.

Transformatie lukt alleen wanneer mensen actief besluiten mee te gaan in een verandering. Dat meegaan in verandering heeft te maken met acceptatie van wat is, zien wat mogelijk is en daarna actief de toekomst vormgeven. Dit heeft een sterke persoonlijke component. Een wil om het beste uit jezelf te halen helpt je echt verder! Alexander neemt je als slotspreker op Finance on a Mission mee in zijn persoonlijke verhaal over de toekomst onder ogen zien en naar je hand zetten!

Spreker 02 november ‘Future Proof Finance Professional’

Marc Toebes
Finance Director a.i., HEMA

Marc Toebes is momenteel Finance Director (a.i.) bij HEMA. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring en heeft onder andere gewerkt bij Nutricia, Philips, Philips Lighting, Healthcare en Allchiefs. Verder is hij gastdocent bij de Executive Master of Finance & Control bij de Amsterdam Business School for Finance Strategy, Cost Management and Shared Services.

Spreker 04 november ‘Driving the Change: Finance als aanjager van de transformatie’

Ernst de Kuiper
vml CFO diverse organisaties

Ernst de Kuiper was tot september 2020 CFO/CIO bij Leen Bakker. De Kuiper was daarvoor werkzaam als CFO bij Kwantum, dat net als Leen Bakker eigendom is van investeerder Gilde Equity Management. De Kuiper richtte zich met name op het versterken van de financiële organisatie, het ondersteunen van de commerciële bedrijfsvoering en het optimaliseren van de ICT-infrastructuur en de supply chain. Eerder was De Kuiper CFO bij Euretco en bij Transparent International. Ook werkte hij voor Ahold, TNT en Procter & Gamble.

Tom Bloemers
Head of Finance Transformation, KLM Royal Dutch Airlines

Tom Bloemers is Head of Finance Transformation bij KLM Royal Dutch Airlines. Hij leidt het transformatieprogramma van KLM Finance naar eersteklas prestaties in de branche. Voordat hij bij KLM terecht kwam heeft hij vijf jaar bij Philips diverse transformatie rollen vervuld. Daarvoor heeft hij gewerkt bij oa Deloitte en KPMG. Hij heeft een Master Economics, International trade and Development behaald aan de Universiteit van Maastricht.