pijl

Sprekers FoaM 2021 (voorjaarseditie)


Femke Aarts
Member of the board of directors/CFO, NEN

Femke Aarts is per 1 juli 2019 benoemd tot directeur en statutair bestuurder bij Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Hiervoor was Femke directeur financiën en bedrijfsvoering en tevens plaatsvervangend algemeen directeur bij de FNV. Daarvoor had zij een vergelijkbare functie bij Stichting Pantar Amsterdam. Femke heeft veel ervaring in het betekenis geven aan en wendbaar maken van organisaties. Naast haar betrekking bij NEN is zij ook lid van de raad van toezicht bij Avans University of Applied Sciences en FairWork. Zij heeft een MBA van de Radboud Universiteit Nijmegen en Utah State University en is tevens CMA en CFE.


Kees Antens
CFO, Qbuzz

Kees Antens is sinds januari 2020 als CFO aan boord bij Openbaar Vervoerder Qbuzz. Hiervoor heeft hij rollen vervuld o.a. als Financieel Directeur bij Opleidingsinstituut Lindenhaeghe en Hoofd Finance (MT) bij Schoenfabriek Wed. J.P.van Bommel. Daarvoor heeft hij diverse strategische finance functies vervuld binnen de bancaire sector (SNS Bank en ING). Kees heeft de Internationale RC opleiding voltooid en heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. In zijn “vrije tijd” coacht Kees graag ondernemers om ze hiermee een volgende stap te kunnen laten zetten in zijn of haar onderneming.


Arieke Bollemeijer
CFO, City ID

Arieke is sinds oktober 2019 CFO bij City ID, een appartementen hotelketen uit Amsterdam met internationale groeiplannen. Ze begon haar loopbaan in de internationale auditpraktijk van Deloitte en werkte van 2007 tot 2013 voor de investeringsfondsen van Morgan Stanley. Vervolgens heeft zij gewerkt als Finance Director bij het herenmodemerk Suitsupply en bij musicalbedrijf Stage Entertainment als Director Group Control.

Salvatore Cantale, talking about "A new approach to financ… | Flickr
Salvatore Cantale
Professor of Finance IMD

Salvatore is Professor of Finance bij IMD. Zijn belangrijkste onderzoek richt zich op waardecreatie, waardering en in de manier waarop organisaties hun financiering organiseren. Daarnaast is hij bezig met de relatie tussen Finance en leiderschap en in de leiderschapsrol van Finance in de organisatie. Salvatore publiceert regelmatig en heeft een praktische insteek waarbij hij snel tot de kern van mogelijke oplossingen voor Finance gerelateerde issues komt.


Danny van Daal
CIO Hema

Danny van Daal gaat tijdens de 2e pre-sessie op 18 mei met een aantal belangrijke stakeholders over Finance in gesprek met Marketing, Sales en ICT. Danny zal vanuit zijn ICT rol een bijdrage leveren. We gaan in gesprek met Marketing, Sales en ICT om te ervaren hoe zij vanuit een specifieke discipline de rol van Finance waarderen.


Jochen van Dijk
Finance Transformation Director, Royal BAM Group

Jochen van Dijk is Finance Transformation Director bij Royal BAM Group sinds juli 2019. In die rol werkt hij samen met de CFO en de Finance community binnen BAM om de rol van Finance als business partner te verstevigen en de performance van BAM te verbeteren. In 2015 is hij begonnen bij Royal BAM Group om de Internal Audit functie op te zetten. Hij beschikt over een ruime, internationale ervaring op het gebied van Finance & Control, Risk Management, Audit en Governance. Voordat hij bij Royal BAM Group in dienst kwam, was hij partner binnen de afdeling Corporate Clients bij KPMG. Hij heeft zij RA-titel behaald bij Business Universiteit Nyenrode.


Jeroen Dubois
Vice President Finance Integrated Gas Ventures, Shell

Jeroen Dubois is Vice President Finance Integrated Gas Ventures bij Shell. Hiervoor vervulde hij diverse financiële functies bij de verschillende onderdelen van Shell in binnen- en buitenland. Zo was hij oa Finance Manager van de Shell raffinage en chemie divisie voor de regio Europa en Afrika. Hij begon zijn carrière bij Morgan Stanley.


Paul de Hartog
Global Sales Execution Director Unilever

Paul de Hartog gaat naast Danny van Daal, Marc Toebes en Joris Lak de dialoog aan tijdens de 2e pre-sessie op 18 mei. Vanuit zijn Sales-rol kijkt hij naar de klantgerichtheid van Finance. Waar kan Finance vooral waarde toevoegen door klantgericht te zijn?


Joris Lak
Director Marketing Channels, Media, CXM Albert Heijn

Joris Lak staat naast Marc Toebes, Danny van Daal en Paul de Hartog gepland op de 2e pre-sessie op 18 mei. Hij zal vanuit zijn Marketing-rol zijn visie delen over hoe hij de rol van Finance waardeert.


Lodewijk Lockefeer
CFO, Royal Zeelandia Group

Lodewijk is sinds september 2019 CFO van Royal Zeelandia Group, een globale speler in bakkerij ingrediënten, met operaties in meer dan 30 landen, en 3,200 werknemers. Daarvoor werkte hij voor Heineken, in Indonesie, Italie en tenslotte als Regional Finance Director Europe. Na zijn master Business & Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen, begon hij zijn loopbaan bij Akzo Nobel. Lodewijk is lid van het curatorium van de EFMC (RC) opleiding van de UvA, en is zelf ook RC (VU). Hij geeft regelmatiig gastcolleges, met name over de veranderende rol van finance (CFO als journalist), maar ook over sustainable business growth, stakeholder management en value creation.


Dirk Jan Sloots
CFRO, vice voorzitter Raad van Bestuur, Menzis

Dirk Jan Sloots is sinds augustus 2019 CFRO en vice voorzitter Raad van Bestuur bij Menzis. Vanuit die positie geeft hij invulling aan de strategie en financiële koers van Menzis. Daarvoor was hij directeur Finance & Control bij PGGM, waar hij onder andere leiding gaf aan een veranderprogramma om PGGM slagvaardiger en toekomstbestendig te maken. Dirk Jan studeerde econometrie in Groningen en Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.


Elke Snijder
CFO, Landal GreenParks

In 2016 is Elke Snijder benoemd tot CFO van Landal GreenParks. Zij is verantwoordelijk voor finance, legal, tax, risk en procurement. Zij is daarvoor 15 jaar actief geweest bij ING en heeft daar functies bekleed in finance, marketing, sales en strategie. Naast haar functie bij Landal is Elke als parttime docent verbonden aan Business Universiteit Nyenrode en bestuurslid van de Nederlandse Basketbalbond. Elke heeft haar RC-titel behaald aan Business Universiteit Nyenrode en is afgestudeerd in business aan Berkeley (USA) en economie bij de Rijksuniversiteit Groningen; alle drie de studies (summa) Cum Laude.


Marc Toebes
vml Finance Director Hema

Marc Toebes zal vanuit Finance in gesprek gaan met de stakeholders van Marketing, Sales en ICT tijdens de 2e pre-sessie op 18 mei.


Rik Vera (Keynote)
Chairman of the board of directors & partner, Nexxworks

Rik Vera is partner bij consultancybedrijf Nexxworks en expert op het gebied van klantgerichtheid, disruptie, veranderende bedrijfsmodellen, sales en marketing. Hij helpt door middel van zijn Keynotes organisaties begrijpen hoe ‘The New Normal’ onze werkomgeving heeft getransformeerd in een dicht netwerk.


Frank Verbeeten
Professor of Accounting, Universiteit van Amsterdam

Prof. dr. F. (Frank) H.M. Verbeeten MBA (1969) is hoogleraar Accounting aan de Amsterdam Business School (ABS) van de UvA. Daarnaast was hij van 2018-2020 de Honorary Professor of Management Accounting voor IMA in Europa (2-year term). Hij is de programmadirecteur van de Register Controllersopleiding van de ABS. Het onderzoek van Frank Verbeeten richt zich op het gebruik en de effecten van prestatiemaatstaven in zowel publieke als private organisaties, als ook op de rol van de financiële functie. Hij heeft in diverse internationale tijdschriften gepubliceerd als ook in nationale (vak)tijdschriften.


Bas van Werven (Moderator)
Anchorman BNR Nieuwsradio

Bas van Werven begon na zijn afstuderen als jurist aan een carrière in het intellectueel eigendomsrecht. Gedurende 7 jaar was hij werkzaam als bedrijfsjurist/licentiemakelaar. Bas was tot 1 september 2010 de vaste stem achter het ochtendspitsprogramma On the Move op BNR Nieuwsradio. Bas werd in 2007 en 2009 met twee andere radiomakers genomineerd als beste presentator tijdens de jaarlijkse Marconi Awards en won in 2008 jaar de Marconi Award voor het Beste Radioprogramma. Van 1 september 2010 tot september 2016 was Bas het gezicht van de TROS actualiteitenrubriek EenVandaag, was hij te horen op Radio 1 en presenteerde hij de programmas TROS In Bedrijf en, samen Carlo Brantsen, de TROS Autoshow. Sinds begin september 2016 is Bas het geluid van de vroege ochtend op BNR Nieuwsradio. Hij presenteert het programma De Ochtendspits.